Rensning af mursten giver nyt liv til dine mursten

FacadeRens tilbyder alle typer rensning af både tegl- og murstensfacader. Alt efter, hvad din opgave lyder på, har vi en løsning, som passer til den. I samarbejde med dig vælger vi den bedste løsning til din facade baseret på dine behov, din bygning og økonomi.

FacadeRens er en stærk samarbejdspartner inden for rens af mursten og tegl. Vi har mange års erfaring og dækker hele Danmark.

Hvorfor få murværket afrenset?

Hvis facaden på din virksomhed eller ejendom er beskidt, giver det ikke det optimale indtryk af hverken virksomheden eller ejendommens vedligeholdelse. FacadeRens er den oplagte samarbejdspartner til afrensning af murværk.

Professionel rensning af mursten

Trænger murværket på din virksomheds facade til at blive renset, så er FacadeRens eksperter indenfor rensning af mursten. En murværksfacade er en særlig type af facade, som har to forskellige materialer, der skal tages højde for, når den renses;

  • Mursten eller tegl
  • Fuger

Hvorfor vælge professionel afrensning?

Det er en god idé at få en professionel til at afrense murværket, så både mursten og fuger passes på. Det er vigtigt at have forstand på murstenstyper og fugerne, så afrensningen ikke gør mere skade end gavn på murværket. Dén viden har vi hos FacadeRens.

Et murværk beskyttes af, at mursten har en beskyttende overflade, der kaldes en ”brændhud”. Brændhuden på murstenen sørger for, at frost og fugt ikke nedbryder stenen. Derfor er det vigtigt at passe på denne brændhud, så dit murværk holder i mange år. Professionel afrensning af murværk udføres på baggrund af mange års erfaring med metoder, materialer og kemikalier, samt hvordan disse arbejder sammen. Når mursten skal renses, skal man være opmærksom på:

  • Murstenens hårdhed
  • Kemikaliernes påvirkning på stenene
  • Vandstrålens tryk

Sådan renser FacadeRens dit murværk

Når du vælger FacadeRens til at rense murstenene på din virksomhed eller ejendom, kan du være sikker på, at vi altid sigter efter at levere et stykke arbejde, som du er tilfreds med, og som vi selv kan være stolte af. Den bedste måde at sikre det, er gennem tæt kommunikation med dig. Vi sørger for at holde dig opdateret gennem hele processen fra start til slut. På den måde ved du, hvad du kan forvente af resultat og tidsplan.

Forundersøgelse af murværk

En afrensning kræver en forundersøgelse. Det gør den for at bestemme, hvilken type rensning, der er bedst til netop det murværk. I en forundersøgelse kontrollerer vi:

  • Murstenens hårdhed
  • Om vind og vejr allerede har haft en påvirkning på murstenene
  • Hvilke kemikalier, der er optimale til opgaven

I forundersøgelsen laver vi et testfelt. Testfeltet giver både os en indikation af den bedste behandling og giver samtidig dig et indtryk af, hvad du kan forvente dig af resultatet. Vi vælger den rette behandling i samarbejde med dig, så behandlingen både passer bedst til murværket og til din økonomi.

Rensning af mursten

En murstensfacade er en blød facade. Det betyder, at den ikke kan holde til højtryksspuling. Derfor afrenses murværk kemisk. Afrensningen består af, at vi påfører det rette kemikalie til netop murstenene på din facade, hvorefter det vaskes ned ved at spule med varmt vand. Dette gøres ikke ved højtryksspuling, vi vasker blot kemikalierne af.

FacadeRens benytter en fladstråledyse til rengøring af murværk. Det er vores erfaring, at denne form for murstensrens sikrer en ensartet overflade uden striber. Med den specielle dyse kan vi undgå skader på murstenene, men den kræver en stor vandmængde, hvilket du skal være opmærksom på. Vi anbefaler dig at vælge den skånsomme behandling. Så undgår du frostskader, fugtskader og at stenene begynder at smuldre.

Vi begynder behandlingen af din facade med at påføre nogle kemikalier, fx alkutexfacaderens.  Det er en rensepasta, som skal sidde på stenene og bearbejde skidtet før det skylles væk med varmt vand uden tryk. Du skal være opmærksom på, at ikke alle stentyper kan tåle alkutexfacaderens. Der findes dog en del andre kemikalier på markedet, som med stor fordel kan benyttes i stedet for.

Efterbehandling af murværk

Når muren er afrenses, efterlades den forholdsvis bar. Vi har selvfølgelig valgt den mest skånsomme behandling for brændhuden på murstenene, men vi anbefaler alligevel, at murværket efterbehandles med facadeimprægnering som eksempelvis Masterseal 321B. Det er med til at give murstenene et ekstra lag af beskyttelse. Dette ekstra lag er både med til at holde skidt og snavs væk i længere tid, men forlænger også murværkets levetid.

FacadeRens er en stærk samarbejdspartner inden for rens af mursten og tegl. Vi har mange års erfaring og dækker hele Danmark. Ring allerede i dag på +70 26 75 20 og få et godt tilbud på rengøring af mursten.